dissabte, 19 de desembre del 2015


ISBN  978-84-943984-5-2

PVP    12,00 €  (IVA INCLÒS)

FORMAT   150x210 mm

PÀGINES   148

IDIOMA     CATALÀ

COL·LECCIÓ  L’ÀNGEL NEGRE

ENQUADERNACIÓ RÚSTICA AMB SOLAPES

Sinopsi

Les Biblioteques són una peça clau de l’activisme cultural més arrelat al territori i a la gent del poble. Ho han estat al llarg de cent anys d’història contribuint a alfabetitzar, a preservar la memòria de la seva gent i actualment, sobretot, a fomentar el coneixement i la cohesió social com a espai de llibertat i d’igualtat.
I perquè les biblioteques aposten per ser les àgores de la creació i la trobada de la cultura, la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha volgut sumar-se a la celebració del Tricentenari amb el projecte El Vendrell.14 del qual aquesta publicació n’és el resultat.
La història ens ajuda a interrogar de manera continuada el nostre passat, que és com dir, que ens ajuda a pensar-nos globalment com a col·lectiu en el present per orientar-nos cap al futur. En aquest llibre hi trobareu pistes sobre El Vendrell del 1714; n’hi ha poques, certament, però noves. Tant de bo aquestes pàgines siguin solament l’inici del principi de més història sobre El Vendrell, perquè com diu una de les autores: “no és cert que no hi hagi dades o documents... El cert és que no hem buscat prou”.
És una obra coral que recull el treball d’autors procedents de diversos àmbits del coneixement des de les seves particulars visions i sensibilitats, amb un objectiu comú de reflexionar sobre un moment històric de Catalunya i en particular del Vendrell, amb mirada del segle vint-i-u.
La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell vol posar a l’abast del gran públic uns estudis locals rigorosos, però a la vegada amens i entenedors, que d’altra manera no veurien la llum. Aquesta col·lecció, doncs, neix amb la voluntat de difondre estudis monogràfics sobre història, art, folklore, música i d’altres temes afins que tinguin relació amb la cultura del Vendrell. 



http://www.rtvelvendrell.cat/el-llibre-el-vendrell-14-explica-com-va-viure-la-vila-els-fets-de-1714/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada