diumenge, 5 d’octubre de 2014

Eva de les mil llunesISBN           978-84-942856-3-9
PVP            18,00 €  (IVA INCLÒS)
FORMAT   210x210 mm
PÀGINES   72
IDIOMA     CATALÀ (inclou traducció a
castellà i anglès)

COL·LECCIÓ BAROC ART

ENQUADERNACIÓ RÚSTICA, COSIT, AMB SOLAPES DE 180 mm

El llibre
Quan lluites per sobreviure a la malaltia, tot es transforma més enllà de les seves metàfores injectades per una societat dividida, una societat que separa els contraris sense la capacitat que genera el reconeixement de la nostra suma interior. Quan hem aconseguit trencar les fronteres que ens posem per justificar la impotència, el pont —subtil i sòlid alhora— esdevé l’autèntic escenari per a transformar-nos.
Les imatges de Rosa Cortés i els poemes de Teresa Costa-Gramunt es fusionen en aquest llibre, Eva de les mil llunes, on les connexions invisibles que uneixen les dos cares de la lluna no existirien sense el moviment permanent, el canvi que multiplica les diferents percepcions del món. La suma de veus, poètica i visual, actua de manera solidària, igual que la mirada quan torna creativa l’experiència.
Convertir les experiències vitals en formes sensibles d’art pot ser una necessitat, i sovint ho és per a la majoria de creadors. Però a vegades, per què no dir-ho, s’hi afegeix el desig d’agrair a la Vida el fet de viure. Des d’aquí, i amb aquest treball conjunt com a ofrena, us invitem a celebrar-ho, a compartir-ho.
Ja feia dies que l’autora sentia un profund desig d’expressar amb el cos tot allò que la malaltia la feia sentir. Portes que es tancaven i altres que obrien noves llums; la lluita per eliminar les ombres començava.
Eva de les mil llunes va néixer enmig de la lluita per sobreviure a un càncer i amb la voluntat de transcendir l’experiència individual per arribar a prendre consciencia de l’íntima connexió de l’ésser humà amb el cosmos. El caos còsmic, com a preludi de la creació de nous universos, està regit per les mateixes lleis que regeixen el càncer o “Micro caos”. Si emmalaltim la terra, ens emmalaltim nosaltres…
La manifestació del càncer en els éssers vivents no és un fet aïllat, sinó que forma part d’un procés més ampli, planetari i còsmic, que creua transversalment infinitat de plànols. L’autora va viure moments crítics i ho va fer de la millor manera que va poder, utilitzant l’art com a eina de coneixement i també com a teràpia.

Rosa Cortés, Barcelona 1947, llicenciada en Belles Arts, graduada en  Disseny Gràfic, cursos de Gravat.
Teresa Costa-Gramunt, Barcelona 1951, de formació humanista, graduada en Disseny Gràfic. Ha publicat més de quaranta llibres, guanyadora de diversos premis de literatura i periodisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada